Een creditcard kiezen

Hoe creditcards te vergelijken en de beste deal te krijgen

Houd bij het kiezen van de beste creditcard rekening met uw bestedingspatroon en hoe u dit betaalt.

Als u moeite heeft om uw rekeningen te betalen, is een nieuwe creditcard misschien niet de beste stap. Zie schulden beheren voor andere opties.

Hoe u de beste creditcard voor u kunt krijgen

Als u nadenkt over hoe u uw creditcard gaat gebruiken, kunt u de opties vergelijken en de beste kaart voor u krijgen. U kunt uw creditcard online aanvragen. Ook een creditcard zakelijk aanvragen en debitcard aanvragen kunt u online doen.

Bereken hoeveel u elke maand kunt afbetalen

Als u dit weet, kunt u de beste creditcard kiezen.

Als u elke maand het volledige saldo kunt betalen

Overweeg een creditcard met meer rentevrije dagen. Dit betekent dat u geen rente betaalt zolang u het saldo binnen een bepaald aantal dagen (bijvoorbeeld 55 dagen) betaalt. Deze kaarten kunnen een hogere rentevoet en een jaarlijkse vergoeding hebben, maar dat kan het waard zijn.

Als u niet elke maand het volledige saldo kunt betalen

Zoek naar een kaart zonder franje met een lage rente en lage kosten.

Stel een kredietlimiet in die u zich kunt veroorloven

Wanneer u een creditcard aanvraagt, biedt uw bank of kredietaanbieder u een kredietlimiet. Dit is het maximale bedrag dat ze je lenen, en het is gebaseerd op je vermogen om het binnen drie jaar terug te betalen.

Als u zich zorgen maakt over te hoge uitgaven, hoeft u niet het volledige aangeboden bedrag aan te nemen. Denk na over uw bestedingspatroon en hoeveel u zich comfortabel kunt veroorloven om terug te betalen.

Weeg de voor- en nadelen van kaartopties af

Kaarten opslaan

Winkelkaarten kunnen een dure manier zijn om te winkelen. Je kunt ze alleen in die winkel gebruiken, en ze kunnen een hogere rente hebben. Controleer of de voordelen het hogere tarief waard zijn.

Als een winkel een rentevrije deal aanbiedt , controleer dan wanneer de deal eindigt. Controleer ook de rente op nieuwe aankopen (de ‘aankoopkoers’ genoemd), omdat deze hoger kan zijn dan voor andere creditcards.

Beloningsprogramma’s

Creditcardbeloningsprogramma’s klinken goed – u krijgt iets terug door eenvoudig uw kaart uit te geven. U kunt bijvoorbeeld punten verdienen waarmee u filmtickets of vluchten kunt kopen.

Maar kaarten met beloningsprogramma’s hebben vaak hogere rentetarieven en extra kosten. Ze kunnen u meer kosten dan u terugkrijgt. Controleer of de voordelen die u krijgt de hogere kosten waard zijn.