Hoe een kapotte auto te verkopen

Sommige eigenaren van kapotte auto’s verlaten het voertuig gewoon om gedoe te voorkomen, maar er zijn een aantal eenvoudige manieren om een ​​kapotte auto te verkopen.

Er zijn verschillende manieren om een auto verkopen als een particulier. Geborgen onderdelen en hele beschadigde voertuigen kunnen worden verkocht via bergingskavels en andere dealers van tweedehands onderdelen. Als u echter van plan bent beschadigde voertuigen te verkopen, pas dan op voor de citroenwetgeving in uw land en neem de tijd en moeite om uzelf te beschermen, zodat u zich niet aan de wet houdt of beschuldigd wordt van valse reclame.

Beoordeel de schade

Voordat u een goede schatting kunt maken van de hoeveelheid geld die u kunt verdienen aan uw voertuig en door kunt gaan met uw verkoopproces, moet u weten hoeveel geld de auto waard is. Laat een monteur het voertuig inspecteren en geef u een rapport over de algemene staat van het voertuig en ook over de toestand van de verschillende belangrijke systemen in de auto. Het is belangrijk dat u weet of bepaalde onderdelen nog steeds goed werken, omdat dit invloed heeft op de manier waarop u het voertuig later op de markt brengt.

Controleer in de Kelley Blue Book-lijsten voor een gemiddelde waarde van uw voertuig op basis van de staat ervan.

Repareer het voertuig eerst

Als u iets meer geld wilt verdienen aan uw kapotte auto en het wilt verkopen aan iemand die een voertuig wil kopen dat goed werkt, neem dan de tijd om het voertuig te repareren. Als u van plan bent de auto in een individuele verkoop te verkopen, repareert u het voertuig tot het punt waarop het functioneel en bestuurbaar is. In de meeste gevallen zullen de reparatiekosten ongeveer gelijk zijn aan de toegevoegde waarde van de auto na de reparaties. Natuurlijk moet u bepalen of dit voor u het geval is en of het de moeite waard is om uw voertuig te repareren.

Als en wanneer u de auto verkoopt na reparatie, moet u potentiële kopers op de hoogte brengen van de eerdere status van de auto als een ter ziele gegane auto.

Verkoop de auto “As Is” aan een Salvage Lot

De gemakkelijkste optie voor iemand met een kapotte of ernstig beschadigde auto is om het voertuig “zoals het is” te verkopen aan een berging. Bergingskavels zijn autokavels waarbij alle te koop staande voertuigen door hun vorige eigenaars als onherstelbaar zijn beschouwd. De voertuigen zelf werken niet correct en kunnen niet van het terrein worden gereden zoals ze zijn. Ze zijn echter nog steeds nuttig voor beide reserveonderdelen die nog steeds werken en, als al het andere faalt, als schroot. Een nadeel van het verkopen van uw voertuig aan een berging is dat het onwaarschijnlijk is dat u een zeer goede prijs voor de auto krijgt, tenzij een groot aantal van de verschillende componenten in het voertuig nog steeds bedienbaar zijn en gemakkelijk als reserveonderdelen kunnen worden doorverkocht. Natuurlijk kunt u ook kapotte auto verkopen online door slopen online te vinden.