Wat zijn een aantal tips die je kunt toepassen bij het meedoen aan kunstwedstrijden?

Wanneer u klaar bent om deel te nemen aan lokale kunstwedstrijden, vindt u hier negen kunsttips die u kunnen helpen om dit tot een geweldige ervaring te maken.

Waar moet je op letten bij lokale kunstwedstrijden?

Een van de favoriete bezigheden van de deelnemers is het voorspellen van het soort kunstwerk dat een bepaald jurylid zal accepteren, gebaseerd op de schilderstijl van dat jurylid. Soms werkt het kiezen van je inzendingen op deze manier en kom je binnen, maar ik heb ook juryleden een eclectische mix van stijlen en onderwerpen zien kiezen, waarvan slechts enkele als hun eigen waren.

Art Tip # 1 – Mijn advies is om gewoon je beste werk in te voeren, kunst die een vakkundig gebruik van je schildermedium laat zien, een goed ontworpen compositie en een beeld dat creativiteit laat zien. Dit zijn drie belangrijke criteria van de meeste juryleden.

Wanneer je je beste kunstwerk invoert, laat je je sterke punten zien. Daarna is het aan het jurylid en zijn of haar standpunt. En je zult gewoon de grillen van het juryproces moeten accepteren. Als een meer extreem voorbeeld van wat er kan gebeuren, had ik ooit hetzelfde jurylid voor twee verschillende shows.

  • Ik nam deel aan beide kunstwedstrijden met hetzelfde schilderij en het jurylid wees het af van de eerste show en gaf het een prijs in de latere show. Een nationaal bekende kunstenaar vertelde me een soortgelijk verhaal over een schilderij van hem. Het werd afgewezen van de ene nationale show en won Best of Show in een andere. Ik ben er vrij zeker van dat hij mijn jurylid niet had.

Het fotograferen van uw kunst

Art Tip # 2 – De op één na belangrijkste factor die je beheerst, na het schilderen van een groot kunstwerk, is het maken van een goede foto ervan. Dit is wat het jurylid ziet om je kunst te beoordelen; het moet je goed vertegenwoordigen.

De foto moet natuurlijk scherp zijn en kleuren laten zien die nauw aansluiten bij je kunst, dus word bedreven in het fotograferen van je eigen werk of zoek een professional om het te doen.

  • Wat mensen die foto’s maken van hun eigen kunst misschien niet beseffen is dat de lichtomstandigheden de kleur van je foto beïnvloeden. Net als bij de oude filmcamera’s zal het maken van foto’s met een digitale camera met gloeilampen je foto meer oranje kleuren geven. Het gebruik van tl-lampen kan de foto’s groener maken. Buiten fotograferen als de lucht bewolkt is kan een blauwachtige tint veroorzaken, dus kijk goed naar uw foto’s voordat u ze binnengaat.
  • Veel mensen maken de fout om hun digitale camera op Automatisch te laten staan. Om de kleur in uw foto te laten overeenkomen met uw kunstwerk, moet u begrijpen hoe u de witbalans instelt. Elke keer dat u onder verschillende lichtomstandigheden fotografeert, moet u de witbalans opnieuw instellen. Raadpleeg uw handleiding om te zien hoe u dit op uw camera doet.
Posted in Art